• vocaal mannenensemble deo cantemus zuidlaren klein

Dirigent

Joke-dorgelo-dirigenteJoke Dorgelo (1971)

Al zolang ik mij kan herinneren heeft muziek een grote plaats in mijn leven gehad. Ik leerde mijzelf blokfluitspelen, ging jarenlang naar orgelles en zong in verschillende koren van diverse pluimages (kinderkoor, meisjeskoor, kamerkoor, ensembles) in de regio Delfzijl/Appingedam. Om mijn stem in conditie te houden, nam ik zangles aan het IVAK in Delfzijl bij Nanny ter Wiel. Tegenwoordig heb ik les van Luuk Tuinder.

In 1993 werd ik gevraagd als vaste dirigent van een gelegenheidskoor dat zingen zo leuk vond, dat het een vast koor wilde worden. Ik wilde dat koor wel tijdelijk uit de brand helpen tot ze een echte dirigent hadden gevonden. Ik had op de Pabo namelijk wel geleerd om de maat te slaan, maar van dirigeren had ik geen verstand, vond ik. Het heeft uiteindelijk 15 jaar geduurd voor Gospelkoor Simi Jadech uit Appingedam een nieuwe dirigent gevonden had… Om mij toch wat te scholen in het dirigentschap, heb ik de nodige cursussen gevolgd, o.a. bij Antoine Prévost.

Tijdens de zwangerschap van ons tweede kind werd ik benaderd door Christelijk Vocaal Mannenensemble Deo Cantemus of ik hun tweede dirigent wilde worden, naast Wolter Strijker. Wolter Strijker zou met het 25-jarig bestaan van Deo Cantemus afscheid nemen als dirigent en tot die tijd kon ik mij inwerken. Sinds 1 maart 2009 ben ik, met veel plezier, de dirigent van Deo Cantemus.

Repetitie

Kandelaarkerk
Schipborgerweg 45a
9471 PR  Zuidlaren
Woensdagavond 19.30 - 21.30 uur

Contact

Vocaal Mannenensemble
'Deo Cantemus'
Jan Venhuizen
Hunebedstraat 1
9482VA Tynaarlo.
Tel. 0592-543742
E-mail: info@deocantemus.eu

Copyright © 2018 Vocaal mannenensemble Deo Cantemus Zuidlaren. Alle rechten voorbehouden.